Test je Verkeerskennis met Deze 5 Gratis CBR-examenvragen over Gelijkwaardige Kruispunten

Hieronder vind je vijf gratis CBR-examenvragen over gelijkwaardige kruispunten om jezelf te testen. De uitleg van elke vraag vind je onderaan!

Uitleg vanuit de Online Theorie App 👀

Vraag 1:

Vraag 2:

Vraag 3:

Vraag 4:

Vraag 5:

Antwoorden met uitleg:

Uitleg vraag 1:

Hier zien we twee situaties. Laten we beginnen met situatie A: Hier komt de vrachtwagen van links, dus we verlenen geen voorrang aan de vrachtwagen. Op naar situatie B: Hier komt de fietser van rechts, dus moeten we voorrang verlenen aan de fietser.

Antwoord: B, je moet alleen voorrang verlenen bij een gelijkwaardig kruispunt wanneer een andere weggebruiker van rechts komt.

Uitleg vraag 2:

Dit is een Y-splitsing, maar laat je niet misleiden door de vorm van het kruispunt. Het is nog steeds een gelijkwaardig kruispunt. De bromfietser komt van links, dus we verlenen geen voorrang aan de bromfietser.

Antwoord: Nee, bestuurders die van links komen, gaan als laatste bij een gelijkwaardig kruispunt.

Uitleg vraag 3:

Hier zien we dat de tractor van rechts komt, dus de tractor gaat als eerste. Nu blijven wij en de fietser over op dezelfde weg. Omdat wij rechtdoor gaan op dezelfde weg als de fietser, gaan wij als tweede en de fietser gaat als laatste.

Antwoord: Tractor, Auto, Fietser

Uitleg vraag 4:

De fietsers komen van rechts, dus zij gaan als eerste. De motor komt van links, dus hij gaat als laatste.

Antwoord: Fietsers, Auto, Motor

Uitleg vraag 5:

We zien dat de motor van rechts komt vanuit het perspectief van de auto, dus de auto moet voorrang verlenen aan de motor. Vanuit het perspectief van de motor komt de fietser van rechts, dus de motor moet voorrang verlenen aan de fietser. Vanuit het perspectief van de fietser komt er geen bestuurder van rechts, dus de fietser hoeft niemand voorrang te verlenen.

Antwoord: Fietser, Motor, Auto

Tip: De bestuurder die geen andere bestuurder van rechts heeft, gaat altijd als eerste.