Mistlichten: Hoe je niet de mist in gaat!

Mistlichten

Hey, tof dat je er bent! Vandaag gaan we het hebben over mistlichten in je auto, een onderwerp dat soms wat verwarrend kan zijn, maar we gaan het simpel en leuk maken. Dus laten we snel aan de slag gaan!

In je auto heb je twee soorten mistlichten: eentje aan de voorkant en eentje aan de achterkant. Elk heeft zijn eigen speciale functie, dus laten we dat duidelijk maken!

Wanneer mag je mistvoorlicht gebruiken?

Mistlampen van voren

Stel je voor dat je onderweg bent en plotseling dikke mist, een sneeuwstorm of een stortbui je zicht belemmeren tot minder dan 200 meter. Wat doe je dan? Je raadt het al, je schakelt je mistlampen aan de voorkant in! Deze heldere lichten helpen je de weg beter te zien en zorgen ervoor dat andere weggebruikers je niet over het hoofd zien. Veiligheid boven alles!

Wanneer mag je mistachterlicht gebruiken?

Mistlampen van achteren

Dit lampje aan de achterkant van je auto is een echte held in extreme mist of hevige sneeuwval, wanneer je zicht beperkt is tot minder dan 50 meter. Maar hier komt de twist: je mag het mistachterlicht niet aanzetten als het gewoon regent. Het is alleen bedoeld voor die momenten waarop je echt bijna niets kunt zien door sneeuw of dikke mist.

Gratis theorie

Volg een van onze cursussen

Slaag in één keer met ons indrukwekkende 97% slagingspercentage. 25.000+ succesvolle kandidaten. Jouw rijbewijs, jouw succesverhaal, begint hier!

Wanneer mag je mistlichten gebruiken?

Kort samengevat, je mistlamp aan de voorkant mag je inschakelen bij slecht zicht door regen, maar je mistachterlicht is alleen toegestaan als het zicht minder dan 50 meter is en het weer slecht is door sneeuw of mist. Onthoud dat je mistachterlicht behoorlijk fel is, vandaar de strenge regels. Dus, daar heb je het! Nu weet je wanneer je die mistlampen moet gebruiken, zonder in de mist te verdwalen.