Airbags en kinderen

Hey daar! Vandaag duiken we in de wereld van kinderen in de auto, want, eerlijk is eerlijk, dat is erg belangrijk. Dus, laten we snel checken wat wel en niet mag als het gaat om vervoeren van kinders in de auto!

Hoe mag je kinderen vervoeren in de auto?

Regel 1:

We trappen af met een verrassing. Wist je dat kinderen van alle leeftijden gewoon overval vervoerd mogen worden in de auto, zowel voorin als achterin? Ja, echt waar, het mag! Of het nu een pasgeboren baby is of een 12-jarige, het is helemaal oké. Maar onthoud, veiligheid is onze prio en dat brengt ons bij het volgende punt.

Regel 2:

Nu wordt het een tikkeltje serieuzer. Als een kind kleiner is dan 1,35 meter, dan moeten ze altijd chillen in een goedgekeurd autostoeltje of op een zitverhoger. Dus, geen gedoe met kussens of op schoot zitten, dat is een no-go zone. Safety first, remember!

Wat is een airbag?

Airbag in de auto klapt open

Airbags zijn als zachte kussens die tevoorschijn komen om je te beschermen als er een ongeluk gebeurt.

Wanneer moet de airbag uitgeschakeld zijn?

Airbag uitschakelen in de auto

Hier komt de twist, als je een kleintje achterwaarts in een autostoeltje op de voorstoel vervoert, dan moet je de airbag uitschakelen. Nu vraag je waarschijnlijk af: Waarom? Nou, omdat we willen voorkomen dat die airbag het nekje van het kindje kan raken tijdens een botsing. Safety first, remember?

volg cursussen

Volg een van onze cursussen

Slaag in één keer met ons indrukwekkende 97% slagingspercentage. 25.000+ succesvolle kandidaten. Jouw rijbewijs, jouw succesverhaal, begint hier!

Kinderen en de airbags in het kort:

Kinderen mogen overal meerijden in de auto, zolang het maar veilig gebeurt! Kinderen kleiner dan 1,35 meter hebben verplicht een autostoeltje of zitverhoger nodig, en als je een miniversie van jezelf achterwaarts op de voorstoel meeneemt, zet die airbag dan uit om zijn of haar nekje te beschermen.