Strengere regels voor rijscholen en rij-instructeurs: Wat Moet je Weten?

Nieuws voor iedereen die zijn rijbewijs wil halen! Er komen strengere regels voor rijscholen en rij-instructeurs om de rijopleiding beter en eerlijker te maken. Minister Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) heeft een plan gepresenteerd om het rijonderwijs flink aan te pakken. In dit artikel leggen we je uit wat er gaat veranderen en hoe jij je het beste kunt voorbereiden.

Waarom strengere regels?

Er waren behoorlijk wat problemen in de rijschoolbranche. Denk aan fraude bij examens en rijinstructeurs die je te vroeg laten afrijden. Het slagingspercentage is ook niet bepaald hoog: slechts 52% slaagt voor het praktijkexamen en 39% voor het theorie-examen. De nieuwe regels moeten ervoor zorgen dat jij beter voorbereid je rijbewijs haalt en dat er minder ongelukken gebeuren met beginnende bestuurders.

Wat Gaat er Precies Veranderen?

1. Verplicht Rijonderwijs: Vanaf nu moet je altijd een rijopleiding volgen. Je kunt dus niet meer zomaar op examen als je denkt dat je er klaar voor bent. Er komen duidelijke leerdoelen die je moet halen, zoals rijden in het donker, op de snelweg met 130 km/u en sociaal rijgedrag vertonen.

2. Nieuw Examen: Het examen sluit straks beter aan bij wat je tijdens je lessen leert. Hoewel er nog steeds één theorie- en één praktijkexamen is, kan dit in de toekomst veranderen. Extra examens zouden namelijk extra kosten met zich meebrengen.

3. Betere Rijinstructeurs: Toekomstige rijinstructeurs moeten een opleiding volgen bij een erkend instituut. Ook moeten ze elke vijf jaar hun bevoegdheid verlengen door een theorie- en praktijkexamen te doen. Drie keer zakken betekent dat ze hun bevoegdheid verliezen, maar ze kunnen wel opnieuw beginnen met een herintrederstraject.

4. Kosten: De nieuwe regels brengen extra kosten met zich mee, maar als het rijonderwijs beter wordt, slagen meer leerlingen in één keer. Uiteindelijk bespaar je dus geld omdat je minder vaak examens en extra lessen hoeft te doen.

Hoe Kun Jij Je Voorbereiden?

1. Start met je theorie: Zorg ervoor dat je je theorie al gehaald hebt voordat je begint met rijlessen. Zo zorg je ervoor dat je met de juiste kennis in de auto stapt en alles uit de praktijklessen kan halen.

2. Kies de Juiste Rijschool: Zorg ervoor dat je een rijschool kiest die voldoet aan de nieuwe eisen. Vraag hoe ze de nieuwe leerdoelen in hun lessen verwerken.

3. Ken de Leerdoelen: Weet wat je moet kunnen voor je rijexamen. Dit helpt je om gerichter te oefenen en goed voorbereid je examen in te gaan.

4. Bespreek de Kosten: Praat met je ouders of verzorgers over de nieuwe kosten. Vraag je rijschool naar hun tarieven en wat de nieuwe regels voor de prijs van je lessen betekenen.

5. Blijf Op de Hoogte: Houd het nieuws in de gaten voor updates over de nieuwe regels. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Wat Betekenen Deze Veranderingen voor Jou?

De nieuwe regels zorgen ervoor dat je beter voorbereid de weg op gaat. Met duidelijke leerdoelen en betere begeleiding van rijinstructeurs, is de kans groter dat je in één keer slaagt. Dit bespaart je tijd, geld en stress. Bereid je goed voor, kies een goede rijschool en ga vol vertrouwen de weg op. Succes met je rijopleiding en veilige kilometers toegewenst!

Start vandaag nog met je theorie met een theorie cursus of via de online theorie app 🚗💨

Om een eigen rijschool te starten, dien je allereerst een opleiding tot rijinstructeur te volgen. Jouw voertuig moet ook aan specifieke eisen voldoen en daarnaast is het belangrijk om jezelf te verzekeren tegen onder andere aansprakelijkheid en ongevallen. Lees verder om te ontdekken wat er allemaal geregeld moet worden voor het openen van jouw eigen rijschool.

1. Opleiding tot rijinstructeur

Droom je ervan om rijles te geven? Begin dan eerst met het volgen van een opleiding voor het basiscertificaat B bij het Instituut voor Certificering en Examinering in de Mobiliteitsbranche (IBKI). Deze opleiding, die gemiddeld zes maanden duurt, bestaat uit zowel een theorie- als een praktijkgedeelte. Na het succesvol afleggen van het examen ontvang je een WRM-bevoegdheidspas en het basiscertificaat. Bovendien moet je minstens 20 uur stage lopen bij een rijschool.

Voordat je het gaspedaal intrapt, meld je aan via ibki.nl en ontdek meteen of je aan alle toelatingseisen voldoet.

 

2. Lesvoertuig

Voor jouw rijschool heb je natuurlijk ook een lesvoertuig nodig. Maar, beslis je voor nieuw, tweedehands of leasen? Dat is de vraag! Wat je keus ook is een lesauto moet in ieder geval aan deze specifieke eisen voldoen:

 • Dubbele bediening: zo heb je een koppeling- en rempedaal voor jezelf én een voor de leerling. Zo blijf jij de baas, zelfs als je leerling plotseling denkt de nieuwe Verstappen te zijn.
 • Extra spiegels: zodat je niet alleen naar jezelf kunt glimlachen in de achteruitkijkspiegel, maar ook het verkeer in de gaten kunt houden.
 • L-bord op het dak: omdat je rijschoolauto simpelweg niet compleet is zonder dat grote, opvallende bord dat schreeuwt “Ik ben een lesauto dus pas op!”

En vergeet de lesmotor niet! Ook die moet aan specifieke eisen voldoen, zoals een geldig Nederlands kenteken en een duidelijk L-bord aan de voor- en achterkant.

 

3. Inschrijving KVK

Voordat je je rijschool kunt openen, moet je je inschrijven bij het Handelsregister van de KVK. Dit kost je € 80,10. Je hebt natuurlijk wel een bedrijfsnaam nodig om je rijschool in te schrijven bij de KVK. Hier zijn de regels waar je naam aan moet voldoen:

 • Geen verkeerde indruk: Zorg dat je naam niet misleidend is.
 • Uniek en origineel: Gebruik geen merknamen of bestaande handelsnamen van anderen. Check met de Naamchecker van de KVK of jouw naam al bestaat.
 • Vermijd verwarring: Zorg dat je naam niet te veel lijkt op bestaande handelsnamen.
 • Creatieve vrijheid: Je mag cijfers en leestekens zoals , + en & in je naam gebruiken. Let er wel op dat je naam nog goed uit te spreken is. Houd er rekening mee dat deze toevoegingen niet beschermd worden door de Handelsnaamwet.

Dus wees origineel en creatief en kies een naam die zo goed is dat het de rest van de rijschoolwereld laat remmen voor een tweede kijkje!

 

4. Verzekeringen

Wanneer je jouw eigen rijschool begint, stap je ook in een wereld vol risico’s. Je wordt zelf verantwoordelijk voor de financiële gevolgen, zoals wanneer je ziek wordt of betrokken raakt bij een ongeluk. Gelukkig kun je jezelf tegen veel van deze risico’s verzekeren. Maar wees gewaarschuwd: je moet minstens een aansprakelijkheidsverzekering motorvoertuigen (WAM) hebben.

Hier zijn nog een paar verzekeringen die van pas kunnen komen voor je rijschool:

 • Aansprakelijkheidsverzekering werkgever verkeer: Voor het geval je leerlingen net iets te enthousiast worden tijdens hun eerste ritje.
 • Ongevallenverzekering voor in- en opzittenden: Omdat je liever geen ‘testrit’ op de eerste hulp wilt maken.
 • Rechtsbijstandverzekering: Voor als je in een verkeersconflict belandt dat meer lijkt op een parkeerprobleem dan een leermoment.
 • Opstalverzekering: Want ook rijscholen hebben een veilige haven nodig.
 • En als je erover nadenkt: een arbeidsongeschiktheidsverzekering kan ook geen kwaad. Je weet maar nooit wanneer je door een overdosis rijlesplezier tijdelijk uitgeschakeld raakt.

Verdiep je vooral verder over het regelen van bedrijfsverzekeringen en voorkom dat jouw rijschool een wilde rit wordt op de financiële snelweg!

 

5 Inschrijving CBR

Om examens voor jouw leerlingen te reserveren moet je je wel eerst inschrijven bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Deze inschrijving kan je via hun website doen en kost je eenmalig entreegeld en daarna een jaarlijkse bijdrage.

 

6 Lesprijs

Tijd om je prijskaartje aan de rijlessen te hangen. Maar voordat je zomaar wat cijfers uit je duim zuigt is het verstandig om te kijken naar wat er nodig is om de eindjes aan elkaar te knopen.

Bereken eerst wat je nodig hebt om te overleven. Want laten we eerlijk zijn, zelfs de beste instructeurs kunnen niet op lucht en liefde leven. Tel daarbij op de inkomstenbelasting (ib) en een inkomensafhankelijke bijdrage ziektekosten (Zvw). En oh ja, vergeet de verzekeringen en je pensioen niet! Een omzetberekening geeft je een idee van wat je nodig hebt. Gebruik de KVK-rekentool om je uurtarief te bepalen op basis van het netto-inkomen dat je verwacht nodig te hebben.

En denk eraan, je kunt niet uit de bocht vliegen met je prijzen! Houd ook rekening met wat andere rijscholen in rekening brengen, anders rijd je straks alleen maar achter de feiten aan en zie je al die leerlingen aan je neus voorbij racen!

 

Neem contact met ons op als je wil samenwerken.

 

Als je de weg op wilt, is een rijbewijs een absolute must. Maar hoe begin je eraan? Voorheen was het mogelijk om al te starten met rijlessen voordat je je theorie-examen had gehaald. Dit bood de mogelijkheid om zowel theoretische kennis als praktijkervaring tegelijk op te doen. Echter, er zijn recentelijke veranderingen in de regelgeving die belangrijk zijn om te kennen.

 

Waarom eerst je theorie-examen halen?

Het is verleidelijk om meteen achter het stuur te kruipen zodra je de leeftijd hebt bereikt om rijlessen te volgen. Volgens de huidige wet en regelgeving mag je nog steeds rijles volgen zonder je theorie examen. Toch is het behalen van je theorie-examen voorafgaand aan praktijklessen nu essentieel geworden, en wel om verschillende redenen.

 

1. Optimaal gebruik van praktijklessen

Het behalen van je theorie-examen vooraf stelt je in staat om de kennis die je hebt opgedaan direct toe te passen tijdens je praktijklessen. Dit zorgt voor een efficiëntere leerervaring en kan resulteren in minder benodigde lessen voordat je klaar bent voor je praktijkexamen.

 

2. Nieuwe regeling vanaf 1 mei 2024

Per 1 mei 2024 is er een nieuwe regeling van kracht die vereist dat je je theorie-examen hebt behaald voordat je een praktijkexamen kunt reserveren. Deze verandering is van toepassing op het behalen van een autorijbewijs (categorie B), brommerexamen (categorie AM2) en tussentijdse toetsen. Let dus op! Rijles zonder je theorie examen te hebben gehaald mag dan nog steeds, maar het niet hebben van je theoriecertificaat kan het voor rijscholen moeilijk maken om een strakke planning voor je op te stellen, wat kan resulteren in vertragingen bij het behalen van je rijbewijs.

 

Zorg voor een vlotte rit naar je rijbewijs

Om te voorkomen dat je in de wachtrij komt voor je praktijkexamen, is het cruciaal om je theorie-examen tijdig af te leggen. Met de juiste planning kun je zowel je theorie- als praktijklessen effectief benutten en met vertrouwen de weg op gaan.

Het behalen van je rijbewijs is een belangrijke mijlpaal, en met de juiste voorbereiding en kennis van de recente regelgeving kun je deze stap met succes zetten. Dus, voordat je gas geeft, zorg ervoor dat je eerste versnelling je theorie-examen is!

Wil je nou meer weten over dit onderwerp? Lees dan hier verder.

Haal je theorie eerst in 1 dag met onze theorie cursus of wanneer jij wil met onze handige online theorie app!

 

CBR divisies

Het CBR is op te delen in vier verschillende divisies:
1 Divisie Theorie: Deze divisie is verantwoordelijk voor het afnemen van theorie-examens voor zowel particulieren als professionals in transport en logistiek.
2 Divisie Rijvaardigheid: Hier worden praktijkexamens afgenomen en worden examens voor particulieren georganiseerd om hun rijvaardigheid te beoordelen.
3 Divisie Rijgeschiktheid: (medisch en vorderingen): Deze divisie voert onderzoek uit naar de rijgeschiktheid op medisch gebied en behandelt ook zaken met betrekking tot rijvorderingen.
4 Divisie CCV: Deze divisie is gericht op het afnemen van examens voor beroepschauffeurs, schippers, logistiek medewerkers en ondernemers in de transportsector.

CBR locaties

Het CBR heeft in totaal 54 examenlocaties verspreid over Nederland. Het is belangrijk om te weten dat niet elke locatie zowel theorie- als praktijkexamens aanbiedt. Bijvoorbeeld, voor een theorie-examen kun je alleen terecht in de volgende steden: Alkmaar, Amsterdam, Arnhem, Barendrecht, Breda, Deventer, Eindhoven, Enschede, Goes, Groningen, Haarlem, Hoogeveen, Leeuwarden, Leusden, Maastricht, Rijswijk, Schelluinen/Gorinchem, Utrecht, Venlo en Zwolle. Raadpleeg de website van het CBR voor de volledige lijst en ontdek of het type examen dat je wilt afleggen beschikbaar is bij een locatie in jouw buurt.

Staat jouw theorie-examen binnenkort op de planning en ben je benieuwd hoe je je het beste kunt voorbereiden? Bij Theorie Snel Halen maken we het leren leuk én effectief! Of je nu kiest voor online oefeningen of liever in een klassikale setting leert, wij bieden beide opties aan. Zo ben je straks helemaal klaar om vol zelfvertrouwen het officiële CBR theorie-examen af te leggen!

1 Reserveer alvast je examen: Zodra je het examen boekt, heb je een duidelijk beeld van hoeveel tijd je hebt om je voor te bereiden. Dit helpt je om realistische doelen te stellen en je studietijd effectief te verdelen.

2 Begin op tijd met studeren: Het is belangrijk om ruim van tevoren te beginnen met studeren, zodat je voldoende tijd hebt om alle onderwerpen te begrijpen en te oefenen.

3 Oefen met proefexamens: Doe zoveel mogelijk proefexamens om vertrouwd te raken met de vraagstelling en het formaat van het echte examen. Dit helpt je ook om je tijdmanagement te verbeteren.

4 Leer de verkeersregels en -borden: Besteed speciale aandacht aan de verkeersregels en -borden, omdat deze een groot deel van het examen vormen. Zorg ervoor dat je ze begrijpt en kunt toepassen.

5 Ga voor begrijpen in plaats van onthouden: Probeer de concepten en principes achter de verkeersregels te begrijpen in plaats van ze alleen uit je hoofd te leren. Dit helpt je om de regels toe te passen in verschillende situaties.

6 Focus op zwakke punten: Identificeer de onderwerpen waar je moeite mee hebt en besteed extra tijd aan het begrijpen en oefenen ervan. Richt je niet alleen op de onderwerpen die je al goed kent.

7 Neem voldoende pauzes: Neem regelmatig pauzes tijdens het studeren om je geest fris te houden en vermoeidheid te voorkomen. Het nemen van korte pauzes helpt je ook om informatie beter te verwerken.

8 Simuleer examenomstandigheden: Oefen onder omstandigheden die vergelijkbaar zijn met het echte examen. Dit betekent bijvoorbeeld oefenen met een tijdslimiet en in een rustige omgeving zonder afleiding.

9 Blijf kalm op de examendag: Zorg ervoor dat je goed uitgerust bent en op tijd op het examen verschijnt. Probeer kalm te blijven en vertrouw op de kennis die je hebt opgedaan tijdens je voorbereiding.

10 Lees de vragen zorgvuldig: Neem de tijd om elke vraag zorgvuldig te lezen en alle keuzes te overwegen voordat je antwoordt. Soms lijken vragen op elkaar, maar zijn de antwoorden subtiel verschillend.

 

Door deze tips te volgen en consequent te oefenen, vergroot je je kans op succes bij het CBR theorie-examen. Op naar dat groene duimpje omhoog heel veel succes!

Rijscholen vergelijken

Vergelijk verschillende rijscholen om degene te vinden die het beste bij jou past. Een belangrijk aspect om op te letten is het slagingspercentage van de rijschool. Een slagingspercentage van boven de 50% geeft aan dat veel leerlingen in één keer slagen voor hun rijexamen. Wil je rijscholen vergelijken en een weloverwogen keuze maken? Maak dan gebruik van de Rijschoolzoeker van het CBR. Hier vind je overzichtelijk de slagingspercentages van alle rijscholen in jou omgeving, evenals hun contactgegevens en website voor meer informatie over de aangeboden lessen.

 

Diverse lesmethoden

De lesmethode moet ook goed bij je passen. Rijscholen kunnen verschillende pakketten aanbieden. Bijvoorbeeld inclusief theorielessen, of juist losse rijlessen, met of zonder tussentijdse toetsen. Het aanbieden van een bepaalde methode is niet per se beter dan een andere, maar het moet wel aansluiten bij jouw behoeften.

Een lespakket biedt geen garantie dat er geen extra lessen nodig zullen zijn. Over het algemeen heb je ongeveer 42 uur rijles nodig om je rijbewijs te halen, wat meer is dan wat de meeste rijlespakketten aanbieden. Een pakket met autorijlessen kan voordeliger zijn dan losse lessen, maar het is belangrijk om goed te begrijpen wat er allemaal in het pakket is inbegrepen. Zorg er daarom voor dat je vooraf duidelijke afspraken maakt met de rijschool om verrassingen met betrekking tot de pakketprijs te voorkomen.

 

Raadpleeg anderen voor advies

Rijles is persoonlijk. Iedereen heeft verschillende behoeften en zowel de rijschool als de instructeur moeten goed aansluiten bij jouw wensen. Het is daarom ook verstandig om te informeren naar de ervaringen van anderen. Het is waardevol om te horen van vrienden of kennissen waar zij rijles hebben gevolgd en wat hun ervaringen waren. Dit kan je helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing.

 

Hoe herken je een goede rijschool?

Hieronder volgen een aantal kenmerken waaraan je kunt herkennen dat een rijschool van goede kwaliteit is.

 • De rijschool heeft een hoog slagingspercentage. Gebruik de Rijschoolzoeker van het CBR om het slagingspercentage van de rijschool te controleren.
 • De rijschool werkt met een leskaart, waardoor je duidelijk ziet hoe ver je gevorderd bent in je opleiding.
 • Er wordt uitleg gegeven over de voordelen van het afleggen van een tussentijdse toets bij het CBR.
 • Je wordt pas op examen gestuurd wanneer je veilig en zelfstandig kunt rijden.
 • Je instructeur rijdt mee tijdens de tussentijdse toets en het examen, zodat hij je beter kan ondersteunen bij het vervolg van je rijopleiding.
 • De rijschool werkt uitsluitend met instructeurs die wettelijk bevoegd zijn om rijles te geven, wat te zien is aan hun WRM-bevoegdheidspas.
 • Controleer altijd of de naam van de rijschool overeenkomt met de naam op de lesauto en met de naam waaronder de rijschool is ingeschreven bij het CBR. Dit voorkomt verrassingen tijdens het examen, aangezien het CBR dit als vereiste stelt en controleert.
 • Duidelijke afspraken worden gemaakt bij het uitvallen van een rijles, instructeur of lesauto.

Als theorie school werken wij nauw samen met verschillende rijscholen in Amsterdam en omliggende gebieden. Heb je al een theoriecursus bij ons gevolgd of overweeg je er een te volgen, maar heb je nog geen rijschool gevonden? Laat het ons weten en wij helpen je graag bij het vinden van een geschikte rijschool.

Van land tot land zijn er enorme verschillen in de prijskaartjes voor het behalen van een rijbewijs. Terwijl het in sommige landen bijna een lachertje is, moet je in andere landen bijna een schatkist meebrengen! Hoe veel het kost in ieder land variert sterk!

 

Er bestaan geen wereldwijde normen voor het rijbewijs, waardoor zowel de moeilijkheidsgraad als de kosten een bonte mix vormen. Sommige landen gooien je flink in het lesavontuur en vereisen uitgebreide trainingen, wat natuurlijk betekent dat de totale kosten door het dak schieten. Het is echt een wereldreis in rijbewijsland!

 

Hoeveel kost een rijbewijs in Nederland?

 

In Nederland ben je ongeveer €3.120 kwijt voor een rijbewijs. De geschatte uitgaven zijn als volgt:

 

 1. €2.300 voor rijlessen (gemiddeld 43 lessen à €45-€61 per les).
 2. €120 voor het theorie-examen (gemiddeld 2-3 pogingen à €48 per poging).
 3. €520 voor het rijexamen (inclusief 1-2 examens à €135,50), rijschoolkosten en 1 rijles voor het examen.
 4. €180 aan bijkomende kosten (gezondheidsverklaring, eventuele tussentijdse toets, pasfoto’s en rijbewijsaanvraag).

 

Voor meer informatie, bezoek de tarievenpagina van het CBR.

 

Hoeveel kost een rijbewijs in de Verenigde Staten?

 

In de Verenigde Staten variëren de kosten van het rijbewijs tussen de $20 en $1.000. De kosten zijn afhankelijk van het type rijbewijs en de gekozen opleiding. In veel staten is een rijbewijs verkrijgen gekoppeld aan het volgen van rijlessen en het behalen van examens.

 

Lees meer op Insider.

 

Hoeveel kost een rijbewijs in Canada?

 

Het rijbewijs kost in Canada omgerekend ongeveer €400

 

In Canada moeten aspirant-bestuurders verschillende tests doorlopen, waaronder een visuele test, kennisexamen en twee rijexamens. De kosten variëren per provincie, maar in Ontario kost het vernieuwen van een rijbewijs ongeveer $85 CAD.

 

Voor meer informatie, zie Ontario en Quora

 

Hoeveel kost een rijbewijs in Rusland?

Het rijbewijs kost in Rusland omgerekend ongeveer €300

In Rusland moeten kandidaten een praktijkexamen afleggen na 50 uur rijlessen. Kosten verschillen per rijschool, maar velen bieden pakketten aan inclusief theorie- en praktijklessen.

 

Meer informatie is te vinden op en Expatica

 

Hoeveel kost een rijbewijs in het Verenigd Koninkrijk?

 

Het rijbewijs kost in het Verenigd Koninkrijk ongeveer €1600

De kosten voor een rijbewijs in het Verenigd Koninkrijk omvatten een eerste betaling van £34-£43 voor een voorlopig rijbewijs, £23 voor het theorie-examen, en £62-£75 voor het praktijkexamen.

 

Voor meer informatie, zie 1Driver

 

Hoeveel kost een rijbewijs in India?

Het rijbewijs in India kost omgerkend maar ongeveer €3,00

De kosten voor een rijbewijs in India zijn afhankelijk van het type licentie.

Meer informatie op ICICI Lombard

 

Hoeveel kost een rijbewijs in Spanje?

In Spanje variëren de kosten voor een rijbewijs tussen de €400 en €1500. Bestuurders moeten minstens 18 jaar oud zijn om zelfstandig te rijden.

 

Lees meer op Murcia Today

 

Hoeveel kost een rijbewijs in Frankrijk?

 

Een rijbewijs in Frankrijk kost ongeveer 1804 euro. Er zijn beperkte examens per jaar, en de kosten dekken selectieve toelating door rijscholen. In Frankrijk is het behalen van een rijbewijs moeilijk en kan tot twee jaar duren.

 

Meer informatie is te vinden op BFMTV

 

Hoeveel kost een rijbewijs in Duitsland?

 

In Duitsland variëren de kosten voor een rijbewijs tussen de 2600 en 3500 euro. Het behalen van een rijbewijs in Duitsland is uitdagend, met vereisten zoals een acht uur durende eerstehulpcursus en complexe theorie- en praktijkexamens.

 

Lees meer op WiWo

Hoeveel kost een rijbewijs in China?

 

Rijbewijzen in China kosten ongeveer €200 en €400. Om een rijbewijs in China te verkrijgen, moet je minstens 18 jaar oud zijn.

Lees meer op Sohu

 

Hoeveel kost een rijbewijs in Australië?

 

In Australië kost een rijbewijs omgerekend ongeveer tussen de €500 en €1800 . Aspirant-bestuurders moeten drie fasen doorlopen om een permanent rijbewijs te behalen, met variaties tussen staten.

 

Lees hier meer

 

Hoeveel kost een rijbewijs in Mexico?

 

In Mexico kost een rijbewijs in 2024 ongeveer 54 euro. Na maart 2018 moeten aspirant-bestuurders een rijexamen afleggen voordat ze een rijbewijs kunnen krijgen.

 

Hier meer te vinden

 

Hoeveel kost een rijbewijs in Ierland?

 

In Ierland kost een rijbewijs ongeveer €3000 euro. Aspirant-bestuurders kunnen hun rijbewijs behalen vanaf 17 jaar.

Meer info hier

 

Hoeveel kost een rijbewijs in Brazilië?

 

In Brazilië zijn de kosten voor een rijbewijs ongeveer €370. De procedure om een rijbewijs te verkrijgen is vrij eenvoudig.

 

Lees verder hier

 

Terug naar Nederland

Het is belangrijk om dus te zien dat er een grote variatie is in de wereld wat betreft de kosten van een rijbewijs. Nederland is zeker aan de hoge kant maar nog lang niet de duurste. Als we echter doorgaan op de huidige trendlijn kan dat zomaar wel werkelijkheid worden…..

Wil jij hier je rijbewijs halen? Meld je dan meteen aan

Het behalen van taxi theorie vereist een goede strategie. Hier presenteren we een gestructureerd stappenplan voor een naadloze voorbereiding op het taxi theorie-examen.

 

Stap 1: Volg de Taxi Theorie Cursus

Voor taxi theorie is de enige aanbevolen weg de cursus. Vermijd keuzestress tussen luisteren, kijken, of lezen. Kies voor efficiëntie en schrijf u in voor onze taxi theorie cursus. In de cursus komen alle onderwerpen aan bod die je moet leren voor je taxi theorie.

 

Stap 2: Taxi Theorie-Examen boeken

Na het boeken van de cursus kunt u eenvoudig uw taxi theorie-examen doen. Geen poespas nodig met je DigiD om het examen te reserveren. Volgt u de cursus? Wij nemen de boekingsprocedure voor onze rekening en zorgen dat de cursus en het examen allemaal op 1 dag zijn.

 

Stap 3: Uitblinken in de Theorie Rit

Met de vastgestelde datum in het vooruitzicht, neem de tijd om de geleerde kennis te internaliseren. Uw succes is verzekerd met onze gestructureerde benadering van taxi theorie leren zoals wij dat al jaren doen. Laten we samen op weg gaan! 🚖💼

 

Belangrijk extraatje om te weten. Voor je taxi theorie moet je de Nederlandse taal kunnen verstaan en lezen. Dit is uiteraard ook een vereiste te spreken bij het behalen van je taxi praktijk examen. Je moet immers klanten in Nederland kunnen vervoeren en die willen uiteraard in hun eigen taal kunnen spreken. Het is dus niet mogelijk om bij het CBR een examen in een andere taal af te leggen voor het behalen van je taxi pas dan Nederlands.

Scooter theorie beheersen op je is een uitdaging, maar don’t worry. Deze blog is jouw ticket naar een vlotte voorbereiding op het scooter theorie-examen.

 

Stap 1: Scooter Theorie leren

Ontdek jouw ideale leerstyle. Hou je van luisteren, kijken, of ben je een boekenworm? Denk aan hoe je op school leert en hoe je daar succesvol mee. Voor scooter theorie heb je drie opties: een vette cursus, een hippe online theorie-app, of een old-school theorieboek. Voor elk wat wils! Check hier de voor- en nadelen.

 

Stap 2: Boek je Scooter Theorie-Examen

Zodra je jouw leerstyle hebt, boek je je scooter theorie-examen bij het CBR. Met je DigiD op mijn.cbr.nl is dat een piece of cake. Twijfels? Bekijk onze uitlegvideo. Plan je examen wanneer het chill is, voor maximale focus. Als je een cursus volgt, regelen wij dat boeken voor je.

 

Stap 3: Slaag in 1 keer

Datum vastgelegd? Tijd om te shinen! Of je nu een cursus volgt, solo studeert, of oefeningen doet in de theorie app. Neem de tijd om het te leren, en je gaat zeker slagen. Het beste? Bij ons kan je alles proberen. Ons scooter theorieboek is zelfs gratis, dus waar wacht je nog op? Let’s ride! 🛵💨

Terwijl je nog even moet wachten voordat je de weg op mag, nodigen we je uit om een kijkje te nemen op ons super toffe YouTube-kanaal! Daar delen we allerlei handige tips en trucs voor het theorie-examen, met echte CBR-tests als voorbeelden. Het is helemaal gratis en geeft je een voorproefje van wat je te wachten staat tijdens het echte examen. Alles wat je moet weten voor het theorie-examen komt aan bod.  Check ons KANAAL nu meteen! 🚗💨

Het ziet het auto theorie examen er uit?

Het CBR auto theorie-examen bestaat uit drie verschillende onderdelen: gevaarherkenning, kennis en inzicht. Om te slagen, moet je elk van deze secties apart halen en binnen elk onderdeel mag je een beperkt aantal fouten maken.

Het eerste gedeelte, genaamd “Gevaarherkenning,” bestaat uit in totaal 25 vragen. Om dit onderdeel te doorstaan, dien je ten minste 13 vragen correct te beantwoorden. Dit betekent dat je maximaal 12 fouten kunt maken.

Het tweede gedeelte, “Kennis,” omvat in totaal 12 vragen. Als je ten minste 10 vragen correct beantwoordt, toon je aan dat je een ware expert bent op de weg. In dit deel mag je hooguit 2 fouten maken.

Het derde en laatste gedeelte is “Inzicht.” Hier krijg je maar liefst 28 vragen voorgeschoteld. Om dit gedeelte te doorstaan, dien je ten minste 25 vragen correct te beantwoorden en je begrip van de verkeerssituaties te laten zien. Je mag hierbij maximaal 3 fouten maken.

Je mag dus in totaal 17 fouten maken, maar deze zijn specifiek gebonden aan elk van de onderdelen.

 

Wil jij alvast oefenen met wat CBR examen vragen?

Bekijk dan snel deze video met uitleg en tips over de nieuwste examenvragen van gevaarherkenning, kennis en inzicht op ons YouTube kanaal. Onze docent Karan bespreekt hier een compleet CBR auto theorie examen uit 2024.

 

Nog meer oefenvragen voor het auto theorie examen?

Meld je dan hier aan voor een van onze theorie cursussen op locatie waarin je klassikaal veel oefen examens gaat maken of schaf onze online App aan ga direct aan de slag met CBR oefenvragen.