Van land tot land zijn er enorme verschillen in de prijskaartjes voor het behalen van een rijbewijs. Terwijl het in sommige landen bijna een lachertje is, moet je in andere landen bijna een schatkist meebrengen! Hoe veel het kost in ieder land variert sterk!

 

Er bestaan geen wereldwijde normen voor het rijbewijs, waardoor zowel de moeilijkheidsgraad als de kosten een bonte mix vormen. Sommige landen gooien je flink in het lesavontuur en vereisen uitgebreide trainingen, wat natuurlijk betekent dat de totale kosten door het dak schieten. Het is echt een wereldreis in rijbewijsland!

 

Hoeveel kost een rijbewijs in Nederland?

 

In Nederland ben je ongeveer €3.120 kwijt voor een rijbewijs. De geschatte uitgaven zijn als volgt:

 

  1. €2.300 voor rijlessen (gemiddeld 43 lessen à €45-€61 per les).
  2. €120 voor het theorie-examen (gemiddeld 2-3 pogingen à €48 per poging).
  3. €520 voor het rijexamen (inclusief 1-2 examens à €135,50), rijschoolkosten en 1 rijles voor het examen.
  4. €180 aan bijkomende kosten (gezondheidsverklaring, eventuele tussentijdse toets, pasfoto’s en rijbewijsaanvraag).

 

Voor meer informatie, bezoek de tarievenpagina van het CBR.

 

Hoeveel kost een rijbewijs in de Verenigde Staten?

 

In de Verenigde Staten variëren de kosten van het rijbewijs tussen de $20 en $1.000. De kosten zijn afhankelijk van het type rijbewijs en de gekozen opleiding. In veel staten is een rijbewijs verkrijgen gekoppeld aan het volgen van rijlessen en het behalen van examens.

 

Lees meer op Insider.

 

Hoeveel kost een rijbewijs in Canada?

 

Het rijbewijs kost in Canada omgerekend ongeveer €400

 

In Canada moeten aspirant-bestuurders verschillende tests doorlopen, waaronder een visuele test, kennisexamen en twee rijexamens. De kosten variëren per provincie, maar in Ontario kost het vernieuwen van een rijbewijs ongeveer $85 CAD.

 

Voor meer informatie, zie Ontario en Quora

 

Hoeveel kost een rijbewijs in Rusland?

Het rijbewijs kost in Rusland omgerekend ongeveer €300

In Rusland moeten kandidaten een praktijkexamen afleggen na 50 uur rijlessen. Kosten verschillen per rijschool, maar velen bieden pakketten aan inclusief theorie- en praktijklessen.

 

Meer informatie is te vinden op en Expatica

 

Hoeveel kost een rijbewijs in het Verenigd Koninkrijk?

 

Het rijbewijs kost in het Verenigd Koninkrijk ongeveer €1600

De kosten voor een rijbewijs in het Verenigd Koninkrijk omvatten een eerste betaling van £34-£43 voor een voorlopig rijbewijs, £23 voor het theorie-examen, en £62-£75 voor het praktijkexamen.

 

Voor meer informatie, zie 1Driver

 

Hoeveel kost een rijbewijs in India?

Het rijbewijs in India kost omgerkend maar ongeveer €3,00

De kosten voor een rijbewijs in India zijn afhankelijk van het type licentie.

Meer informatie op ICICI Lombard

 

Hoeveel kost een rijbewijs in Spanje?

In Spanje variëren de kosten voor een rijbewijs tussen de €400 en €1500. Bestuurders moeten minstens 18 jaar oud zijn om zelfstandig te rijden.

 

Lees meer op Murcia Today

 

Hoeveel kost een rijbewijs in Frankrijk?

 

Een rijbewijs in Frankrijk kost ongeveer 1804 euro. Er zijn beperkte examens per jaar, en de kosten dekken selectieve toelating door rijscholen. In Frankrijk is het behalen van een rijbewijs moeilijk en kan tot twee jaar duren.

 

Meer informatie is te vinden op BFMTV

 

Hoeveel kost een rijbewijs in Duitsland?

 

In Duitsland variëren de kosten voor een rijbewijs tussen de 2600 en 3500 euro. Het behalen van een rijbewijs in Duitsland is uitdagend, met vereisten zoals een acht uur durende eerstehulpcursus en complexe theorie- en praktijkexamens.

 

Lees meer op WiWo

Hoeveel kost een rijbewijs in China?

 

Rijbewijzen in China kosten ongeveer €200 en €400. Om een rijbewijs in China te verkrijgen, moet je minstens 18 jaar oud zijn.

Lees meer op Sohu

 

Hoeveel kost een rijbewijs in Australië?

 

In Australië kost een rijbewijs omgerekend ongeveer tussen de €500 en €1800 . Aspirant-bestuurders moeten drie fasen doorlopen om een permanent rijbewijs te behalen, met variaties tussen staten.

 

Lees hier meer

 

Hoeveel kost een rijbewijs in Mexico?

 

In Mexico kost een rijbewijs in 2024 ongeveer 54 euro. Na maart 2018 moeten aspirant-bestuurders een rijexamen afleggen voordat ze een rijbewijs kunnen krijgen.

 

Hier meer te vinden

 

Hoeveel kost een rijbewijs in Ierland?

 

In Ierland kost een rijbewijs ongeveer €3000 euro. Aspirant-bestuurders kunnen hun rijbewijs behalen vanaf 17 jaar.

Meer info hier

 

Hoeveel kost een rijbewijs in Brazilië?

 

In Brazilië zijn de kosten voor een rijbewijs ongeveer €370. De procedure om een rijbewijs te verkrijgen is vrij eenvoudig.

 

Lees verder hier

 

Terug naar Nederland

Het is belangrijk om dus te zien dat er een grote variatie is in de wereld wat betreft de kosten van een rijbewijs. Nederland is zeker aan de hoge kant maar nog lang niet de duurste. Als we echter doorgaan op de huidige trendlijn kan dat zomaar wel werkelijkheid worden…..

Wil jij hier je rijbewijs halen? Meld je dan meteen aan

Het behalen van taxi theorie vereist een goede strategie. Hier presenteren we een gestructureerd stappenplan voor een naadloze voorbereiding op het taxi theorie-examen.

 

Stap 1: Volg de Taxi Theorie Cursus

Voor taxi theorie is de enige aanbevolen weg de cursus. Vermijd keuzestress tussen luisteren, kijken, of lezen. Kies voor efficiëntie en schrijf u in voor onze taxi theorie cursus. In de cursus komen alle onderwerpen aan bod die je moet leren voor je taxi theorie.

 

Stap 2: Taxi Theorie-Examen boeken

Na het boeken van de cursus kunt u eenvoudig uw taxi theorie-examen doen. Geen poespas nodig met je DigiD om het examen te reserveren. Volgt u de cursus? Wij nemen de boekingsprocedure voor onze rekening en zorgen dat de cursus en het examen allemaal op 1 dag zijn.

 

Stap 3: Uitblinken in de Theorie Rit

Met de vastgestelde datum in het vooruitzicht, neem de tijd om de geleerde kennis te internaliseren. Uw succes is verzekerd met onze gestructureerde benadering van taxi theorie leren zoals wij dat al jaren doen. Laten we samen op weg gaan! 🚖💼

 

Belangrijk extraatje om te weten. Voor je taxi theorie moet je de Nederlandse taal kunnen verstaan en lezen. Dit is uiteraard ook een vereiste te spreken bij het behalen van je taxi praktijk examen. Je moet immers klanten in Nederland kunnen vervoeren en die willen uiteraard in hun eigen taal kunnen spreken. Het is dus niet mogelijk om bij het CBR een examen in een andere taal af te leggen voor het behalen van je taxi pas dan Nederlands.

Scooter theorie beheersen op je is een uitdaging, maar don’t worry. Deze blog is jouw ticket naar een vlotte voorbereiding op het scooter theorie-examen.

 

Stap 1: Scooter Theorie leren

Ontdek jouw ideale leerstyle. Hou je van luisteren, kijken, of ben je een boekenworm? Denk aan hoe je op school leert en hoe je daar succesvol mee. Voor scooter theorie heb je drie opties: een vette cursus, een hippe online theorie-app, of een old-school theorieboek. Voor elk wat wils! Check hier de voor- en nadelen.

 

Stap 2: Boek je Scooter Theorie-Examen

Zodra je jouw leerstyle hebt, boek je je scooter theorie-examen bij het CBR. Met je DigiD op mijn.cbr.nl is dat een piece of cake. Twijfels? Bekijk onze uitlegvideo. Plan je examen wanneer het chill is, voor maximale focus. Als je een cursus volgt, regelen wij dat boeken voor je.

 

Stap 3: Slaag in 1 keer

Datum vastgelegd? Tijd om te shinen! Of je nu een cursus volgt, solo studeert, of oefeningen doet in de theorie app. Neem de tijd om het te leren, en je gaat zeker slagen. Het beste? Bij ons kan je alles proberen. Ons scooter theorieboek is zelfs gratis, dus waar wacht je nog op? Let’s ride! 🛵💨

Terwijl je nog even moet wachten voordat je de weg op mag, nodigen we je uit om een kijkje te nemen op ons super toffe YouTube-kanaal! Daar delen we allerlei handige tips en trucs voor het theorie-examen, met echte CBR-tests als voorbeelden. Het is helemaal gratis en geeft je een voorproefje van wat je te wachten staat tijdens het echte examen. Alles wat je moet weten voor het theorie-examen komt aan bod.  Check ons KANAAL nu meteen! 🚗💨