Afmetingen aanhangwagen motorfiets

Aanhanger motorfiets

Als je van plan bent om een aanhangwagen achter je motorfiets te koppelen, zijn er een paar belangrijke afmetingen waaraan je moet voldoen. Hier is een overzicht van de regels:

Breedte aanhanger:

De aanhangwagen, inclusief de lading, mag niet breder zijn dan 2 meter. Dit zorgt ervoor dat je veilig en wendbaar blijft op de weg zonder anderen in gevaar te brengen.

Hoogte aanhanger:

Het is belangrijk dat de aanhangwagen, met alle spullen erin, niet hoger is dan 1 meter. Zo voorkom je problemen zoals overhangende takken of lage doorgangen.

Gratis theorie

Volg een van onze cursussen

Slaag in één keer met ons indrukwekkende 97% slagingspercentage. 25.000+ succesvolle kandidaten. Jouw rijbewijs, jouw succesverhaal, begint hier!

Gewicht aanhanger:

De totale massa van de aanhangwagen mag niet meer zijn dan de helft van het gewicht van je motorfiets zonder belading. Dit zorgt voor een evenwichtige verdeling van het gewicht en helpt bij het behouden van de controle over je voertuig.

Afstand aanhanger:

De afstand van de achteras van je motorfiets tot de achterkant van de aanhangwagen, inclusief de lading, mag niet meer zijn dan 2,5 meter. Dit zorgt voor stabiliteit tijdens het rijden en voorkomt onnodig zwaaien.

Overige eisen aanhanger:

  1. Aanhangwagens: Slechts één aanhangwagen is toegestaan achter een motorvoertuig. Als je een zijspan hebt, mag je een aanhangwagen alleen trekken als het zijspanwiel remmen heeft.
  2. Veilige lading: Zet lading altijd goed vast om verschuiving tijdens het rijden te voorkomen en de stabiliteit van het voertuig te behouden.
  3. Kentekenplaat voor aanhangwagen: Een aanhangwagen achter een motorfiets moet altijd voorzien zijn van een witte kentekenplaat die overeenkomt met die van de trekkende motorfiets.
Aanhanger info