Het eerste onderdeel is “Gevaarherkenning,” hier krijg je in totaal 25 vragen. Om dit onderdeel te halen moet je 13 of meer vragen correct beantwoorden. In totaal mag je dus maximaal 12 fouten maken.  Hoogste tijd om jouw verkeersgevaar-speurneus aan te scherpen!

Het tweede deel is “Kennis,” met in totaal 12 vragen. Als je hier 10 of meer vragen juist hebt, bewijs je dat je een heuse wegprofessor bent. In dit onderdeel mag je maximaal 2 foutjes maken.

Het derde onderdeel is inzicht. In dit onderdeel krijg je maar liefst 28 vragen. Om dit onderdeel te halen, moet je 25 of meer vragen correct beantwoorden en aantonen dat je de verkeerswereld met diepe inzichten begrijpt. Je mag hier dus maximaal 3 fouten maken.

Dat brengt ons bij het cruciale punt: je mag in totaal dus 17 fouten maken, maar die zijn dus wel gekoppeld aan specifieke onderdelen.

Bij de onderdelen “Kennis” en “Inzicht” krijg je van het CBR ook nog eens twee testvragen voorgeschoteld. Maar onderschat ze niet! Deze testvragen zijn meesters in camouflage, omdat ze er precies hetzelfde uitzien als de ‘echte’ vragen. Ze kunnen elk moment opduiken, dus scherp je concentratie en reactievermogen aan. Deze twee vragen hebben geen invloed op je eindcijfer, maar ze zijn verborgen in de mix. Geen enkel hintje verraadt ze, dus beantwoord elke vraag met de uiterste precisie. Heel veel succes en racen maar! 🚗💨