Helmplicht voor iedereen maakt het verkeer veiliger

De helmplicht voor scooterrijders is een zeer welkome aanvulling op het bestaande verkeersreglement en zal zeker bijdragen aan een veiligere verkeersomgeving voor bromfietsers. Het is echter wel belangrijk om te benadrukken dat een helm alleen effectief is als deze op de juiste manier wordt gedragen. Dit betekent dat de helm goed op het hoofd moet zitten en dat de kin riem goed vastgemaakt moet zijn, anders kan je net zo goed een petje dragen. 

In de praktijk zal de helmplicht waarschijnlijk niet zonder enige weerstand worden geïmplementeerd. Sommige zullen moeite hebben met het idee om verplicht een helm te moeten dragen, terwijl anderen misschien vinden dat het onpraktisch of oncomfortabel is. Maar als we de feiten bekijken, is het dragen van een helm een eenvoudige en effectieve manier om onszelf en anderen te beschermen tegen letsel, ondanks dat het soms je fraaie kapsel in de war gooit. Dus laten we onze hersens behoeden en onze hoofden beschermen door de helmplicht te volgen! 

Je kan natuurlijk ook kiezen voor een kapsel wat altijd goed blijft zitten…

Twee foto's van een vrouw van gemiddelde leeftijd met roze haar en een roze scooterhelm.

Wil jij snel je scooter theorie halen? Meld je dan nu aan voor een van onze theorie cursussen en leer zonder boeken, met een enthousiaste docent op 1 van onze 3 locaties.