BEL ONS NU

(020) 78 55 756

LAAT EEN BERICHT ACHTER

info@theoriesnelhalen.nl

Video's

Video's

Image

Voorrangssituaties zijn voor velen een moeilijk gedeelte tijdens het theorie-examen, met deze video’s kun je de situaties beter leren. Door deze benadering weet jij dadelijk op je examen precies wie er als eerst voorrang heeft. Hieronder zijn er diverse situaties die je kan tegenkomen in de praktijk en op het theorie-examen. Elke onderwerp bevat een korte uitleg met een filmpje. In dit filmpje wordt de desbetreffende voorrangssituatie uitgelegd.

Voorrang bij onverharde wegen​

Bij een kruispunt van een onverharde, met een verharde weg moet je als je op de onverharde weg rijdt voorrang verlenen aan bestuurders op de verharde weg. In de onderstaande situatie kan je goed zien hoe de voorrang geregeld wordt bij een onverharde weg.

 

 

Voorrang bij complexe wegen​

Bij een complexe voorrangsweg is het van belang, dat je de situatie goed overziet. Wanneer je een situatie benadert dan is vooruit kijken een goede start. Op deze manier kan je veilig de voorrang regelen . In deze situatie wordt een complexe voorrangssituatie uitgelegd. Je ziet wie en waarom een voertuig voorrang heeft.

 

 

Voorrang bij doorgaand verkeer​​

Afslaan is het verlaten van de recht doorgaande weg. Bij het afslaan, moet je alle weggebruikers die rechtdoor gaan op dezelfde weg voorrang verlenen. Dus ook voetgangers, fietsers en bromfietsers.

 

 

Voorrang afbuigende weg​

Een afbuigende voorrangsweg is een voorrangsweg die op een kruispunt niet rechtdoor loopt, maar afbuigt. Rijd je op een afbuigende voorrangsweg die naar links of rechts afbuigt en blijf je op de voorrangsweg rijden, dan mag je oorgaan. Bij de borden wordt ook aangegeven hoe de voorrangsweg loopt. Met een dikke streep wordt de voorrangsweg aangegeven.

 

 

Gelijkwaardig kruispunt​

– Nader het kruispunt met aangepaste snelheid, zodat je geen noodstop moet maken wanneer blijkt dat je voorrang moet geven. – Hou bij het vertragen het achteropkomend verkeer via de spiegels in het oog. – Zorg ervoor, naarmate je het kruispunt nadert, dat je een goed overzicht hebt over het hele kruispunt en de daarop uitkomende wegen. – Verleen voorrang aan het verkeer dat van rechts komt.

 

 

Voorrangskruispunt​

Indien je op een voorrangskruispunt rijdt, dan moet jij voorrang krijgen van alle andere bestuurders. Dit houdt dus ook in dat een tram jou voorrang moet verlenen. Heb je bij een kruispunt te maken met een zebrapad, dan dien je de voetgangers wel voorrang te verlenen. (Dit is ook geen bestuurder)

Direct inschrijven